Възможни течове по автоклиматичната система

След като автоклиматичната система започне да губи количество фреон, с времето работата ѝ ще се влоши. Колкото повече фреон губи, толкова по-зле ще функционира. Ако течът е голям, фреонът може да изчезне за няколко дни, дори и часове. Ако течът е по-малък, може да отнеме месеци или години, докато фреонът се изпари от автоклиматичната система.

Намирането на малките течове може да отнеме много време. Ние използваме различни технологични и механични методи за тестване на системата за течове. Най-ефективният от тях е инжктирането на оцветител в автоклиматичната система. Тестът с оцветителят отнема време от няколко дни, за да може фреонът да циркулира в системата и така да се “боядиса” пътят, който изминава. Ако има течове, те ще бъдат оцветени.

Когато фреонът изтича от системата, той носи със себе си малко количество оцветено масло и така оцветява частите, от които фреонът изтича. След няколко дни или дори месеци, когато има достатъчно загуба, ще може да се види откъде изтича фреонът. Чрез специални очила и UV лампа може да се види ярко жълто петно, което показва мястото на изтичане.

Има и други възможни проблеми с автоклиматичната система, като повреди по електрическите компоненти или по компресора, но в нашата практика по-голяма част от проблемите произтичат от изтичане на фреона. Ако автоклиматикът на вашия автомобил не работи добре, най-вероятно става въпрос за теч на фреон.

 

На картинката може да видите възможните места за течове по автоклиматичната система:

AutoClimaPro Зареждане Диагностика на Автоклиматици Фреон Пловдив София Бургас Евтино Ниска Цена Бързо Ауто Клима Про

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.