Защо е препоръчително да “допълваме” фреона в климатика на автомобила?

Знаете ли, че ако фреонът в климатичната система на вашия автомобил намалее само с 10%, ще загубите 40% от способността на компресора да се омаслява (смазва).  И все пак вие няма да усетите разлика в охлаждането от автоклиматика, дори и той да загуби 40% от необходимото му количество фреон. Но през това време – когато фреонът в автоклиматичната система намалява с от 10% до 40%, компресорът не може да работи оптимално и се поврежда. Компресорът няма утаител, както двигателя, а разчита на подходящото количество фреон, за да изтласка компресорното масло обратно в компресора.

Проблемът е, че вие не знаете колко точно фреон е изгубил вашият автоклиматик. Не можете да потопите пръчица, както при маслото, за да видите количеството му. Единственият правилен и препоръчителен начин да обслужите автоклиматичната система, е да посетите специалисти с подходяща апаратура.

 

Ние разполагаме с нови, бързи и качествени италиански машини, които:

  • ще изземат фреона от климатичната система на автомобила;
  • ще вакуумират системата, за да се премахнат влагата и въздуха – този етап е много важен, защото ако климатичната система на автомобила не издържи на вакуума, означава, че има сериозен пропуск в системата.
  • ще вкарат в системата компресорно масло, което да смазва компресора, за да може той да работи добре;
  • накрая ще заредят системата с фреон в такова количество, каквото е посочил производителят.

 

Затова не е препоръчително автоклиматичната система да остане празна за дълго време, защото може да доведе до неприятни последици и да спре да функционира.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.